در این پست وبلاگ، دلایل ضروری بودن دستکش یکبار مصرف در فرآوری مواد غذایی و همچنین انواع دستکش های موجود در بازار امروز را مورد بحث قرار خواهیم داد.
فرآوری غذا شامل کار کردن و دست زدن به غذا به صورت روزانه است، خواه از خرید غذای خانگی باشد یا گرفتن غذا.
با توجه به بسیاری از افراد و موسسات که برای تامین تقاضا به فرآوری مواد غذایی متکی هستند، نیاز به فرآیندهای تمیز و بهداشتی ضروری است.
این فرآیندها شامل کار با غذاهای نپخته است که می تواند منجر به آلودگی متقاطع به دلیل استفاده نادرست شود.
اما با استفاده صحیح از دستکش های یکبار مصرف می توان این خطرات را به حداقل رساند.
دستکش های یکبار مصرف روشی موثر برای کاهش خطر در هنگام دست زدن به غذاهای نپخته هستند زیرا احتمال آلودگی از طریق تماس و تبادل پوست را از بین می برند. در این پست وبلاگ، دلایل ضروری بودن دستکش یکبار مصرف در فرآوری مواد غذایی و همچنین انواع دستکش های موجود در بازار امروز را مورد بحث قرار خواهیم داد.
مزایای دستکش یکبار مصرف چیست؟
آلودگی متقابل غذاها به دلیل انتقال بالقوه میکروارگانیسم های مضر از مواد خام به سایر غذاهای پخته شده، یک خطر رایج در صنایع غذایی است.
بسیاری از باکتری ها، ویروس ها و سایر عوامل بیماری زا از طریق تبادل مواد بین غذاهای خام و پخته منتقل می شوند.
برای جلوگیری از آلودگی متقاطع، هنگام کار با غذاهای نپخته باید از دستکش استفاده کرد. دستکش هایی که از نیتریل یا وینیل ساخته شده اند بیشترین استفاده را دارند. دستکش های یکبار مصرف مزایای متعددی از جمله محافظت در برابر میکروارگانیسم های مضر، کاهش خطر آلودگی متقاطع بین غذاها و بهبود راحتی و مهارت در هنگام دست زدن به غذا دارند.
بنابراین، چرا باید از دستکش یکبار مصرف استفاده کرد؟
برای کاهش آلودگی متقاطع، دستکشهای غذا باید از دستکش استفاده کنند. این به ویژه برای کسانی که با غذاهای نپخته کار می کنند صادق است. دو دلیل اصلی برای پوشیدن دستکش برای دست زدن به غذاهای نپخته وجود دارد: محافظت در برابر میکروارگانیسم های مضر و تبادل مواد بین غذاهای خام و پخته. از مزایای استفاده از دستکش یکبار مصرف می توان به محافظت در برابر میکروارگانیسم های مضر مانند باکتری ها، ویروس ها و انگل ها اشاره کرد. دستکش های یکبار مصرف خطر آلودگی متقاطع بین غذاها را نیز کاهش می دهند زیرا تبادل مواد بین غذاهای خام و پخته را از بین می برند.
دوام دستکش های یکبار مصرف
دستکش های یکبار مصرف به گونه ای طراحی شده اند که یک بار مصرف باشند. آنها از نیتریل یا وینیل ساخته شده اند، که باعث می شود به اندازه کافی بادوام باشند تا در برابر استفاده مکرر بدون خراب شدن مقاومت کنند. احتمال شکستن دستکش های نیتریل در هنگام استفاده کمتر است.
با این حال، آنها به اندازه دستکش های وینیل بادوام نیستند، زیرا احتمال شکستن آنها در هنگام استفاده بیشتر است.
به طور معمول، عمر دستکش های نیتریل تقریباً شش ماه است، در حالی که دستکش های وینیل می توانند دو تا سه ماه دوام بیاورند. اگرچه برخی از محصولات ممکن است عمر طولانی تری داشته باشند، اما بهتر است دستکش ها را زمانی که علائم ساییدگی نشان می دهند، مانند سوراخ ها یا محو شدن رنگ در اثر استفاده، تعویض کنید.
ایمنی در فرآوری مواد غذایی با دستکش یکبار مصرف
آلودگی متقاطع عبارت است از انتقال میکروارگانیسم های مضر از غذاهای نپخته به غذاهای پخته شده. هنگام استفاده از غذاهای نپخته، برای محافظت از خود در برابر آلودگی متقاطع، باید دستکش بپوشید. آلودگی متقاطع از طریق تبادل مواد بین غذاهای خام و پخته شده می تواند در هر مرحله از فرآیند تولید غذا رخ دهد. به عنوان مثال، در مرحله پخت، میکروارگانیسم های مضر می توانند بین غذاها منتقل شوند. در مرحله فرآوری، کنترل کننده های مواد غذایی در معرض مواد غذایی خام آلوده می توانند توسط میکروارگانیسم های مضر روی تجهیزات و اطراف آن آلوده شوند. برای کاهش خطر آلودگی متقاطع و انتقال میکروارگانیسمهای مضر، هنگام کار با غذاهای نپخته باید دستکش بپوشید.
بنابراین، از کدام نوع دستکش باید استفاده کنید؟
برای محافظت در برابر میکروارگانیسم های مضر، باید از دستکش های وینیل یا نیتریل یکبار مصرف استفاده کنید. این دستکش ها از میکروارگانیسم های مضر از جمله باکتری ها، ویروس ها و انگل ها محافظت می کنند.
آنها بادوام هستند و می توانند در برابر استفاده مکرر بدون شکستن یا از هم پاشیدن مقاومت کنند. برای کاهش خطر آلودگی متقابل بین غذاها، بسته به غذایی که در حال پردازش هستید، می توانید از دستکش های وینیل یا نیتریل استفاده کنید.
برای مواردی که از قبل آماده نشده اند، مانند سبزیجات و میوه ها، باید از دستکش وینیل استفاده کنید. برای اقلامی که پیش تیمار شده اند، مانند گوشت ها و محصولاتی که شسته یا پوست کنده شده اند، باید از دستکش نیتریل استفاده کنید.